Det verkar hända grejer nu!!!

I många år har vi drömt om att spendera en längre tid utomlands, få en vardag någon annanstans. Ett varmare klimat är nog det främsta skälet, men en annan kultur, ett annat sätt att leva och prioritera än det svenska är också en stor del.
Och så havet, såklart havet, stränder och klippor!

Pratade med en bekant härom dagen och vi diskuterade hav- vs. skog. Att väldigt många människor kan kategoriseras in i att älska det ena eller det andra. JAG är definitivt en havsdyrkare! Har aldrig känt mig något vidare trygg i skogarna…men vid havet känner jag ett så stort lugn! Vare sig det är bredvid, i eller på (förutom i STORA båtar) havet så blir känslorna alldeles jätte väldiga. Glad, ledsen, lycka eller sorg! Utlopp får de i alla fall!
Blev ett lite sidospår, åter till drömmarna.

Nu är nog tiden att utforska denna dröm! Jag har inget jobb som håller mig kvar här i Sverige. Mamma kan jag vara världen över. Jesper fixar ett jobb vart han än är. Barnen har inte rotat sig alltför mycket än. Anledningen till att vi hamnade i staden som vi bor i nu var pga mitt jobb, så härifrån hade det nog blivit flytt för eller senare ändå!

Så vad är då vår plan?
Den har grott länge som sagt, men sen i somras har den tagit mer och mer plats i våra liv. Vi startade med Spanien, kanske Italien, nja Spanien är nog bättre, vad med Portugal? Så Spanien igen med språklektionsappar och googlande. För att nu (tror vi) landat på Malta!!

Malta det yttepyttiga landet i Medelhavet med ca 400 000 invånare. Varför har vi fastnat för Malta??
Jo…Världens bästa klimat (enligt nån tidning för två år sen (man ser ju vad man vill se)), i stort sett alla talar engelska och det ligger inte på andra sidan jorden. Sen är det nog makalöst vackert också och alla är väldigt trevliga tror jag!
Ja för vi vet faktiskt inte, vi har JU ALDRIG VARIT DÄR!!??
Lite vrickat kanske men känslan här hemifrån är att det är rätt och känslan är den vi går på numera!

En skolstart på Malta i höst för barnen är vad vi strävar efter. Vi vill gärna vara där minst en månad innan också för att acklimatisera oss och barnen få vänja sig liite med språket.
Det är ju många beslut som ska tas innan och massor som ska fixas.

Hyra ut eller sälja huset?
Ta med ett flyttlass eller sälja allt?
Flyga ner eller bila och då ha bil där nere?

Det känns stort, kul, läskigt och sorgligt!

Om det är för ett år, några år eller för gott vet vi inte. Inget är ett misslyckande, allt är rätt!
Vårt äventyr, vårt liv!

Det här inlägget postades i Äventyr, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.