Att äga djur

När jag var liten tyckte jag det var så konstigt att man kunde växa upp utan djur. Vi har hade hund och katter under hela min uppväxt. Sen hade vi kaniner, höns och tuppar, får, nymf parakit, fiskar, vandrande pinnar och foderhäst i omgångar. Så, mycket djur runt mig helt enkelt! Jag förstod så klart att man kunde vara allergisk och så men att välja att inte ha djur…nja då tyckte jag nog lite synd om de barnen!

Och…hur var det nu i vårt tegelhus från -68 i den lilla staden i Närke!? Några jamanden, klor som klipprar mot parketten, fågelkvitter eller iaf lite blubb blubb blubbande?
Nej inte ett endaste ljud (utöver våra mänskliga då!!) hos oss. Inte ett endaste lite yttepyttigt djur har det kommit i vår ägo. Häst i villaområde behöver jag faktiskt inte skämmas över att inte ha, men en katt i alla fall.
Vaktade mina föräldrars hund i 2v när Nike var 6 mån. Då var det mest jobbigt…ledsen bebis och trilskande 3 åring plus en kissnödig hund och antagligen ledsen bebis pga en bajsfull blöja som upptäcktes just när vi var redo att ge oss ut i regnet för att hastigt springa runt kvarteret med den stackars lille pudeln! Aldrig ALDRIG hund morrade då mamman som sovit på TOK för lite de senaste månaderna (läs 5åren), när hon packade upp den ilskna illaluktande älskade lilla varelsen som var nedpackad i både overall och åkpåse i vagnen!

Det har inte riktigt varit läge för djur, inte känts som nåt som skulle finnas hos oss just då helt enkelt!
Men NU, jag inser mer och mer att VI, vår familj behöver djur runt oss.

När jag ser främst hästar och hundar på TV händer nåt i mig. Känslan som kommer i magen eller mellangärdet egentligen, är för stor för att nonchalera. Ungefär samma känsla som havet ger mig och det är ju denna känsla jag ska följa!!!!
Det är inte läge att äga en häst, har inte ridit på mååånga år. Men spendera tid med hästar tror jag skulle ge mig mycket lycka. Att rida en timma på ridskola i veckan känns inte rätt, tror det passar tonårstjejerna bättre än mig. Inte självklart att det måste vara rida, mer att vara i dessa häftiga djurs närhet. På nåt sätt kommer det bli, drömmen om att dundra fram i galopp på en lång strand lever ännu!

Hund och/eller katt däremot tror jag hägrar inom en ganska snar framtid!

Vi får la se:-)

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.