Fix och kräka

Nu är vi inhysta i vårt nya hem i Ta’Paris, Birkirkara 🙂
Tre sovrum, ett badrum med badkar och en toa med dusch. Kök, vardagsrum och hall i ett stort rum.
Lägenheten var gjord för fyra pers så landlorden håller snällt på att fylla på med saker 🙂
På mån kommer en extra soffa, tis kommer inredning till sovrum nr tre (Nike sover på en dubbelvikt bäddmadrass hos oss tills dess) och i morgon kommer han och sätter upp lite extra tvättlinor. Underbart att tvätta igen!

Vi hängde vid poolen hela fm igår innan vi åkte hit. Härligt att njuta där i värmen.

image image

Mysmilla som är såååå nära att simma nu 🙂

image

Men sen var det bara att lassa in allt i vårt nya hem…herregud vad grejer bilen rymde!!??
Den stilrena lägenheten blev snabbt en lägenhet med Svenssontouch, aningens rörig alltså.
Vi tömde bilen och åkte sen för att fylla på kyl och skafferi. Hamnade på Smart Supermarket som var stort och hade det mesta, men allt kostade ungefär som hemma tyckte vi nog (kan ha varit ovanan att hitta därinne också!) Så kan vår ekonomi inte ha det, ska testa lidl nästa gång!
Ett litet äventyr var det att handla och vi kom hem till röran igen väldigt hungriga och blev mindre glada när vi upptäckte att vi ej fått gas ännu. Jaja, nudlar med vattenkokaren funkar att fylla buken med så länge!
Edward (mr landlord) kom med gas när vi åt.
Lite grinigt var det allt under kvällen och med mörkret kom allt lite…vad ska jag säga, inte obehag eller hemlängtan direkt men en ej helt avslappnad känsla iaf. Nya ovana ljud och så.
Träffade på grannen Carmen som bor tvärs över gatan. Mysig tant som överlyckligt hälsade på barnen. De över oss har jag inte sett, bara hört prata inatt. Hyfsat lyhört! Det låter som om vi spolar i toaletten när de spolar…men det är sånt man vänjer sig vid!
Sov gott i sköna sängar, inte i närheten lika varmt som senaste hotellet och då har vi ändå inte haft på AC’n nåt ännu.

Upp mha klocka idag. Jesper skulle ut med en båt hela dagen med ett ev jobb. De åkte till blue lagoon vid Comina. Vi skjutsade honom till Gzira och åkte sen vidare mot Smart idag igen, såg igår att det fanns massa leksaker i närheten och barnen ska få sitt godisstopp lego 🙂
Jag är glad att jag kastat mig ut i trafiken på en gång, hade jag väntat tror jag kanske inte jag skulle våga. Gps’n är GULD värd på alla små kringliga gator här.
Väl framme på Smart klev vi ur bilen och då (varning för er känsliga läsare)..KRÄKS Nike!!!??
Iris som har kräkfobi bryter ihop i en liten hög och Milla står och håller för öronen och börjar gråta även hon, mest för att Iris gråter tror jag. Jag fångar upp Nike som är på gång igen och får nästan ut henne innan nästa omgång (tur att hon inte åt så mycket till frukost), men det mesta hamnar på mina armar och på golvet, YEACK!!
Jahaa vad göra nu!!
Bara tvinga in de rädda barnen i kräksbilen igen och skynda hemåt.
Hittade en halvdan parkering utanför oss och hastade in, in i duschen, fram med vitpeppar, hink och handsprit. Men sen blev det inget mer, tösen åt och drack och var som vanligt!? Antar att hon blev åksjuk. Inte en gång på 350mil (och tack för det) men en sväng på 20 min blev för mycket!
Det blev inget inköp av lego men att packa upp sina leksaker som de ej sett på länge är nästan som att få nya, oj vad de har lekt.

image

Lego, plusplus, dockor, pusse och sparkcyklatl!! De hade fullt upp och var nöjda med en innedag, gick ut först vid 17.30 och hängde i lekparken dryga timmen, så jag hade tid att leka med mitt nya kök! Allt är nytt så jisses vad jag har diskat idag, grytor, stekpannor, skärbrädor, porslin, ja allt vad ett kök har att erbjuda. Läst bruksanvisningar på tvättmaskin, ugn, och mikro. Lagat mat med gasspisen och det gick fint. Sopat vårt stora vita v-rum/kök/hall ungefär sju ggr. Har ingen dammsugare och jag gillar verkligen detta med att sopa istället! Massa tvätt har jag betat av, det har torkat snabbt på vår bakgård!

Har inte fått in kläder i skåpen ännu men nu orkar jag inte mer för idag.
Barnen har precis somnat och vi sitter utslagna i soffan, de smäller fyrverkerier ute…händer alltsom oftast vad jag förstått och jag tror jag struntar i dom och kraschar till sängs istället!
Konstig men underbar dag i vårt hem, härligt att ha ett HEM igen! Underbart varm och skön kväll i ett härligt land 🙂
Sov sött!

image

Tre små söta på vår gata på väg mot lekparken.

Det här inlägget postades i Äventyr, Barn och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.