Beach på två sätt, pyssel och marknad

Ytterligare några dagar har passerat. Idag kände jag (efter att ha kört bil i St Julians, att det var skönt att komma hem till Birkirkara. Det är första gången som jag känner att det faktiskt är hemma. Skön känsla! Jesper hade ett arbetsprov på ett företag som skulle ta hela dagen så jag och barnen hängde för oss själva idag. Vi försökte hitta stranden nära St Julians (här hänger skandinaverna och alla turister), St George´s bay tror jag den heter och det var en pärs må jag säga. Nåt som jag nog faktiskt inte tänker göra om! Om det är mycket bilar, smala gator och rörig trafik här så var det ingenting mot där. Pustade ut när vi äntligen kom ur smeten efter att ha beslutat oss för att ta ett säkert kort och bege oss mot Ghajn Tuffieha där vi redan varit och hittar till. Varför prova nåt nytt egentlien 😉

Väl där var det inte som de andra dagarna. Hård vid, stooora vågor och dubbel röd flagga mötte oss! Jahopp, vi satte oss och åt varsin glass innan vi entrade stranden för lite sandlek.
När vi satt och åt i godan ro, nåväl ro är att ta i då Nike inte alls ville ha sin Calippo utan tjatade sönder sina systrar plus mor då hon skulle ha våra istället, hörde vi hur det började skrikas nere i vattnet. Rop på hjälp och viftande där ute i vågorna. Ett par hade trotsat flaggorna och lekte i vågorna när de plötsligt inte klarade att hålla sig kvar nära land utan drogs sakta men säkert utåt. Det såg så konstigt ut då de simmade som galningar inåt och vågorna rullade inåt men de drev utåt. Fy F*N vilken panik!!!! Badvakten slängde t-shirt och grabbade tag i livbojen och dök i. Han kom tillslut ut till dom och då hade de faktiskt redan börjat kunna ta sig inåt själva igen. En stund senare var de i land. Riktigt otäck händelse och vi såg allt så väl då vi satt i restaurangen som ligger lite ovanför på sidan om stranden. Adrenalinet pumpade i mig och barnen var skärrade. Man ska ha respekt för havet!!
Pratade med badvakten sen och han sa att det var långt ifrån alla som ”lyssnade” på flaggorna och att han egentligen inte ska ge sig ut i havet och rädda då det är röda flaggor. Lätt att låta bli när människor skriker på hjälp!  Oansvarligt att utsätta sig själva OCH badvakternas liv på det sättet! Vi skötte oss dock väl och hängde bara på stranden.
Åkte hem för en sen lunch och skurning av golv, DET BLIR SÅÅÅÅ SMUTSIGT pga av att de bygger här intill 🙁 Tog sen en tur till San Anton Gardens innan Jesper skulle hämtas i Sliema. Bilder från dagen kommer i morgon (är såå förbenat trött nu, värmen sliter…liksom i Sverige just nu!?)

Här är lite bilder från tidigare i veckan

imageimageimage
En betydligt lugnare dag vid Gahjn Tuffieha, hade vi i måndags. UNDERBART!!!

image image image
Vi fick inte med oss barnens sparbössor hit så när de inkasserade €2 var för att de galgade och vek in alla sina kläder i helgen insåg vi att detta måste fixas. Pysselgenerna tog fart och mha små Pringlesburkar, toapappersrullar och lim och papper kan de nu tjäna och spara till mer LEGO!

image image image image
 Tisdagen var det grönsaksmarknad och lekpark på menyn. Nya vännerna tog med oss och visade hur man gjorde 😉 Tomater, gurka, sallad, vindruvor, MELON, morot, mm fyllde vi påsarna med. Vattenmelon för 2,70kr/kg det är grejer det. 

image
 Hemma tog vi lite siesta, nya intryck och värme är tröttande! Iris och Milla vilade genom att bygga ihop och leka med de nyinköpta godisstoppsLEGO friends:et.

Önskar alla en riktigt god natt!!

Det här inlägget postades i Äventyr, Barn och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Beach på två sätt, pyssel och marknad

Kommentarer inaktiverade.