Bilduppdatering

image image
Jag, Iris och Milla begav oss till Floriana för en screening på Health center. Barnen skulle kontrolleras för tuberkulos. Hittade efter lite letande fram och slog oss ner i väntrummet bland ganska många andra. Det fanns två olika högar med kölappar så jag chansade och tog den ena 😉
Det visade sig att man tog lapp men sen ropades den aldrig upp utan man skulle fråga vem som var sist in och sen hålla koll på den och säga till då den var färdig med sitt besök. Lite annorlunda mot vad jag är van vid men det funkade detta också, vi hade med en Pippi-bok som vi betade av väntetiden med! Upptäckte efter en stund att passen låg kvar hemma men det skulle funka ändå sa de så Jesper slapp kasta sig och Nike in i taxin!
Barnen var nervösa för att stickas i armen men det var de i onödan då damen endast frågade om fördelsedatum, land och om de hostat blod nyligen. Smidigt och klart gick vi därifrån med en godkändstämpel i baken 😉 eller på att ett papper i alla fall!! Vi traskade vidare till Ministry for Edu och avslutade registreringen. Nu är töserna klara för skola!!!

Vi fortsätter testa olika stränder och turen kom till Gnejna Bay i norr efter vår förmiddag i Floriana. Startade med en glasspaus i Mgarr som ligger nära stranden. Mysig liten stad som jag absolut skulle kunna bo i om det inte vore för att det tar 1h med buss till J´s jobb!
Har jag förresten sagt att det är klart med jobb för maken min?? Han startar den 25/8 så nu har vi att njuta av semester i några veckor innan vardagen rullar igång 🙂
Älskade denna lilla strand!!!!! Kändes långt in i magen när vi stod och tittade ut över ett väldigt vågigt hav. Lek i strandkanten fick det bli och en fantastisk sten drog i gång skaparlusten i mig!
image
Någon som gömmer sig där under?

En eftermiddag/kväll i Valetta har vi hunnit med 🙂 Såg en liten del så det får bli fler besök dit framöver.

image
Varm cooling i väntan på bussen!

image image
Middag i en mysig gränd. Det visade sig att det mesta på menyn var slut men varsin god kycklingwrap fick vi i oss och lite Cisk/Cola.

image image
Nike var lite sur och tvär, men det visade sig att hon behövde blöjbyte! Hon är rätt bra på att lägga armarna i kors och surt säga ALLLDJJJJJIIIG!!

image
Mina hjärtan????????????

image
Smidigt med buss när vi är vana att leta parkeringar och ständigt vara alerta i trafiken. Nu kunde vi ta varsin Cisk och sen låta bussen ta oss hem!!

image
Pausade i lekparken på väg hem från bussen. Här är lite andra rutiner än vi hade i Sverige! Kommer hem från lekparken vid nio och barnen i säng klockan tio. Så funkar det ju inte sen när det är skola men nu på sommarlovet är det nice!! Jag och Jesper är ju dock vana att ha ett par timmar varje kväll för oss själva, det blir det inte nu för vi trillar oftast trötta i säng strax efter barnen 😉

Igår började jag dagen med att åka till Farmers market i Ta´qali för att fylla på med grönsaker och frukt.
image
Lyckades hitta dit med gps´n avstängd!!

Tog det sen lugnt inomhus tills vi begav oss iväg med bilen för lite turistande. En sväng förbi Buskett Gardens började vi med, Maltas enda skogslandskap. Nu var det dock väääldigt torrt och nästan lite ödsligt. Kommer definitivt komma tillbaka. Skönt med lugnet som var där!

image imageimageDingli Cliffs blev det sen. Häftigt värre! Läskigt att stå så nära kanten och spana ut över Medelhavet. Det var disigt så vi såg inte så långt. Även här var det lugnt och tyst och vi njöt en stund av utsikten.

image image
Slutstationen för dagen var Marsascala där de har en Family Park. Gratis är gott 🙂
Vi passerade först vi fem snåret men då var det lite väl hett och HELT folktomt så vi åkte till en liten strand i St Thomas Bay och svalkade oss och åt vår middag, pannkakor. I parken spenderade vi sen ett par timmar tills mörkret kom och det var dags för hemfärd!

Det här inlägget postades i Äventyr, Barn, Kreativitet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.