Kärt besök på plats

Härligt att ha mor min här. Det var fyra spända töser som åkte mot flygplatsen i söndags. Maken stannade hemma och jobbade vid datorn. Vi hann fram i tid så vi kunde se planet landa, trots lite sena iväg och en mindre felkörning. Vi skyndade sen till porten där ankommande kommer ut och varje gång den öppnades höll barnen för ögonen och vågade inte titta. Men när de sen fick syn på mormorn deras flög de alla in i en stor kram. Drygt en månad sedan vi lämnade Närke men det kändes nästan som vi nyss setts!?

Vi har visat mor ”vår” strand (Ghajn Tuffieha) som bjöd på en perfekt kväll med varmt hav, god mat och vacker solnedgång. Vi har varit i Ta´Qali Adventure Park och lekt och plaskat i fontäner. Bästa lekparken i Malta skulle jag tro.
När jag igår frågade barnen vad de ville visa sin mormor sa de FROST i kör, så det fick det bli 🙂 Underbar film för övrigt som gång på gång ger mig gåshud. Full av känslor är den!!

Idag begav vi oss på premiärtur till Gozo. Inga egentliga planer på vad vi skulle se utan tänkte ta dagen som den kom. Tog lite tid att komma iväg men strax efter elva rullade bilen. Missade precis en färja men knappa 45 min senare var vi ombord på nästa och tuffade över vattnet. En glass hanns med innan det var dags att gå ner till ett otroligt hett bildäck.
Vi var nästan sist av och med tanke på att de flesta startade sina bilar ett bra tag innan vi fick köra, för att få igång AC´n var det mycket avgaser i luften, urk och morr!!!!

Vi korsade ön och åkte mot Azure Window som är en naturlig arch (vad kallar man det på svenska?) som blivit till då två grottor kollapsat, rätta mig om jag har fel. Här åt vi medhavd lunch på klipporna under våra parasoll som stöttades upp av stenhögar, Het hett hett, på tok för varmt för att upptäcka bestämde vi så vi såg fönstret på håll och kastade oss in i bilen för att ta oss till Ramla Bay istället. Gps´n försökte här få in oss på en väg som är lååångt ifrån lika bra som vägen till er t hus mor och far!! Jesper lyckades backa oss ur den knipan och vi följde sen skyltarna istället.
Gozo var vackert och jag kan tänka mig att det är otrligt vackert på våren när berg (mer kullar) och dalar är alldeles gröna. Vackert var även Ramla Bay med sin röda sand om än lite för många turister för min smak. Trodde faktiskt efter att ha sett foton på stranden att sanden skulle vara ännu mer röd än den var! Sköna timmar och mumsig glass innan vi gav upp för hemfärd. Inte mycket såg vi egentligen men vi kommer definitivt tillbaka (när det är mindre hett) och tempelruinerna som stått i många många år lär väl knappast försvinna tills dess.

Vi stannade i Mellieha för middag, men där var det HELT svart pga ett stömavbrott så vi tillsammans med alla andra turister pressade in oss i en hotellrestaurang som hade generator. Tog lite tid att få maten vill jag lova!!!
Fick höra att det var strömavbrott i hela landet!!
Oj ilka trötta små tjejer vi hade runt bordet, knappt att de höll sig vakna när de åt. Det var inte riktigt planen att få in middag klockan 21.30…

När vi rullade in på gatorna i Birkirkara fanns det ström, pjuh då kanske maten i kylen klarar sig tänkte vi. Men vi hann inte mer än in så bröts den igen samtidigt som Nike vaknade hulkande i min famn. Lät som hon skulle kräkas, men jag tror ”bara” hon hade ont i halsen. Milla fick dockpanik över eventuella kräkor så det blev ett lite reabalder här imörkret inna alla lugnade sig och kunde sona i värmeljusens sken. Känns sådär att värma upp ett redan jätte varmt hem med massa ljus men vad göra, se måste man!!

Stömmen är nu tillbaka och jag ska knyta mig efter en lång härlig dag!!!!

Det här inlägget postades i Äventyr och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.