Åter till vardagen

…vardagen som just nu och ett tag framöver är semesterlunk med hela familjen hemma.

Jag skyller den något glesare uppdateringen på att min kära mor har varit hos oss och då har det inte känts så skoj att sitta framför paddan på kvällarna.
De sista dagarna spenderade vi på Ghajn Tuffieha, mamma bättrade på brännan in i det sista 🙂 Medan vi andra häckade under parasollet (mycket skönare 😉 )
Lördag kväll gjorde vi god mat som vi avnjöt på uteplatsen. Fiskspett, klyftpotatis och citronsmör, jammi! Italiensk Lambrusco till matlagningen, vitt maltesiskt La Torre till fisken och så avslutade vi det hela med choklad och rött maltesiskt Medina till dessert! Lyckad last supper!!

Igår förmiddag lämnade vi henne på flygplatsen, ett tårfyllt farväl! Barnen tittade storögt på oss vuxna och tyckte det var ganska jobbigt, när vi sen kom ut till bilen bröt först Iris ihop och strax efter Milla. Så där satt vi i bilen på parkeringen och kramades och grät 🙁
Underbart med besök men fy fåglarns för avskedet som ofrånkomligt dyker upp på slutet!!
Även när vi kom hem kändes det tomt och trist så vi myste framför en film och beslutade sen att fly lägenheten under eftermiddagen. Vi packade med vatten och tog på badkläderna för Vattenlandbesök!
Innan vi kom dit körde vi runt i bilen med sovande Nike och spanade på tänkbara bostadsområden. Inte blev vi särskilt klokare, men nån gång ska vi nog ta ett beslut 😉

När vi närmade oss Splash &Fun insåg vi att det var söndageftermiddag och högsäsong, vilket betydde noll lediga parkeringsplatser, låååååång slingrande kö in och antagligen proppfulla bassänger. Detta passar ICKE familjen Svensson så till barnens besvikelse åkte vi vidare.
Hamnade i Buggiba där de har en liten vattenpark med vattenkanoner, duschar och fontäner. Behövde först en svalkande glass så jag hoppade in och köpte t-shirts till barnen som bara hade bikinisar med.
Vattenparken var lite av en besvikelse tyckte töserna. ”Utifrån ser det så kul ut men inne var det ganska tråkigt” blev kommentaren. Men de fick svalka sig lite i alla fall.
Vi åt sen chips/popcorn-mellis på klipporna innan vi packade in oss i bilen igen.
imageimageimage
Kepsprydda töser mumsar på dagens nyttiga (not!) mellis!

Kände oss dock inte redo för att åka hem så vi drog vidare till Gnejna Bay där vi åt middag.
Tråkig start på dagen men ett lyckat slut????
image image image image

Idag har vi bara hängt här hemma på en skuggig uteplats där vindarna gjort det hyfsat svalt och skönt. Kojbygget har nu avlösts med bad i nya poolen. Men det är en väldans massa energi efter en dag inomhus så jag får nog ta och lugna ner dom innan grannarna kommer och klagar!!

Det här inlägget postades i Äventyr, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Åter till vardagen

Kommentarer inaktiverade.