Back in business!

…så här kommer mina anteckningar under internetbristen 🙂

6/9
Såååå, vi har nu installerat oss i vårt nya hem!!!ingenting är väl egentligen i ordning ännu, men det kvittar för vi har i kväll konstaterat att det redan känns mer hemma än det nånsin gjorde i B’kara. Skön känsla vill jag lova 🙂

Vi packade ihop det sista i lägenheten och proppade bilen full. Igen, detta var tredje vändan detta. Hur har vi helt plötsligt så mycket grejer? Eller bättre sagt, rackarns vad grym jag var på att packa bilen när vi lämnade Sverige 😉
Gott att lämna lägenheten utan att behöva komma tillbaka och flyttstäda!
Vi stannade för en flyttlunch på McD på vägen till Bahar.
Det som skulle vara slut på restaurangbesök för vår del!? Men vi skyller på att allt vårt är nerpackat i påsar 😉

Lassade in allt och satte oss ner och njöt en sväng på övervåningen medan barnen härjade där nere. Konstaterade att jag aldrig kunnat sitta så avslappnad på en stol och inte gjort nåt i gamla lägenheten! Märkligt att man kan vantrivas så (för efter känslan jag har här nu kan jag säga att jag nog faktiskt gjorde det förut) på ett ställe. Lägenhetn var ju fäsch och så men INGEN känsla i den, i alla fall ingen känsla som passade oss. Sen tror jag vi kände oss lite instängda mitt i stärsta staden på Malta.
Här är det lite småsunkig i jämförelse, men mycketmer levande och friheten med våra terasser och tak betyder mycket!!!

En hel del saker saknades för att hushållet skulle funka så vi begav oss mot JBstore som är en stor affär med allt från möbler, gardiner, leksaker, kläder och husgeråd. Efter en helt enormt bra fickparkering av mig precis utanför entren visade det sig att affären stängde 30min senare så det blev speedshopping vill jag lova, haha! Löjliga familjen här kommer vi. Jag med sopskyffel under armen, sovande Nike i vagnen, hetsspana på stekpannor i teflondjungeln (saknar min gjutjärnspanna 🙁 ), Iris och Milla som hittar de mest onödiga pryttlar de tyckte vi behöver och en make som spanar soppslevar och vispskålar. Allt i ett hisnande tempo.
Hann nästan få med allt på listan innan personalen kom och bad oss gå mot kassen. 5 min efter egentliga stängningstiden släppte de ut os som näst sista kunderna och vi hann bara låsa upp bilen så kom hela styrkan ut genom portarna och bommade igen stället, de kan man säga var snabbstängt. Minns min tid i butik då man morrade över de kunder som vägrade förstå att vi hade annat att göra än att hålla öppet extra just för dem.

Vidare mot storhandling på supemarketen Smart. Glass och Cappucinopaus fick oss att ladda om och medan jag och mina tresmå söta fann en kundvagn och började beta av nästa lista gick Jesper till leksaksaffärem för att fixa sista paketen tillvårblivande sjuåring.
Nästan färdig kommer älskade Nike och säger…mamma kissenödig, oouuups glömde visst att hon kör utan blöja och ahde inte frågat henne på länge. Med henne under armen rusade jag mot toaletten (Jesper har nu joinat oss) och vi hann. Orkade inte riktigt med kissiga kläder och blött golv när kundvagen är fylld till bredden och alla börjar längta hem. Goa ungen vår har blivit sååå himla duktig med toabesöken, skönt!! Nattblöjan får hänga med ett tag till men dagblöjor är över får vår del!!

Vi har ca 10 trappsteg upp till vår dörr, sen direkt det dubbla upp till nedre plan och ytterligare en dubbeltrappa upp till övre där köket är så det bli rätt många trappor med tunga matkassar framöver (=vardagsmotion, hehe tänk positivt!)

Vi lassade in det nödvändiga i kyl och frys och bestämde oss sen för att strunta i röran och satte oss i ställer för att njuta med varsin öl. Barnen letade fram leksaker och lekte båt på bäddmadrassen i vardagsrummet, tror de höll på med denna i två timmar minst utan gnäll eller groll!
Alla är vi tillfreds och avslutade dagen med fjärilskotletter och gbejnasallad! Upptäckte också att solnedgången från vårt inte är så tokig 🙂
Livet är gott????

Ligger nu och lyssnar på en födelsedagsskiva som inte verkar vara slut på ett tag, kl är nu ett och jag känner mig inte särskilt trött?
Ska smita ner till lekparken i morgon där det finns gratis wifi-spot och lägga upp detta inlägg. Verkar som vi får internet på tisdag i alla fall!

7/9
En fixardag som även inkluderade lunch/playdate hos oss, smidigt med lunchgäster när gästerna har med sig lunch 😉
Kul med besök!

Min dag började dock med en 50min powerwalk/yoga på klippa/egentid/njuta av havet . Åhh jag boostade massa energi denna stund!
Jag och Iris gjorde maränger inför morgondagens STORA dag, lilla goa fina underbara Iris fyller 7år 🙂

8/9
IRIS 7 ÅR!!
Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA ????????????
Älskade underbara unge!!

Sång och paket på sängen förstås, Happy birthday istället för Ja må du leva enligt önskemål.
Tösen vår fick önska vad vill skulle ta oss för under dagen (som tydligen är public holiday här i Malta) och vad var det mån tro…Ghajn Tuffieha förstås!!
Heldag på stranden med hela familjen då J också var ledig! Härlig dag med lite lite vågor och vi fick plats ända nere vid vattnet.

Kvällens önskemål var tacos och marängswiss, mums!
Nöjd och glad sjuäring som somnade (sent denna dag!)

9/9
Jesper jobbade idag igen och vi hängde inne i huset väntandes på TV-installatör och rörmokare! Väntade och väntade på nån som inte kom:-/
Eller jo röris kom på kvällen men inte Melita (Tv-bolag typ). Så vi hade kunnat lämnat föyttröran för en stund men men!

Varför då rörmokare?? Jo vår vattentank lever sitt eget liv. Från att fylla på så det forsar ut vatten till att tömma den helt under en natt (då vi såklart inte använt nåt). Lite pumpfix så ska det nog ordna upp sig!
Vår hyresvärd i B’kara var överraskad hur lite vatten vi använt så vi är faktiskt inga slösare med den varan. När nuvarande hyresvärden så sött informerade att det är klart den töms om man använder fööör mycket kändes de som vi var kocko i huvudet!
Men nåt var ju onekligen fel så vi slapp skämmas!
Vattenstrul innebär såklart att tvättberg växer rejält så det blir kommande dagars nöje 🙂

10/9
Hemmahäng tills Nike sovit sen ett strandbesök på vår lilla mini här i Bahar. Behöver köpa badskor till barnen då det bara är en liten plätt som är sandbotten annars ganska hala och lite vassa klippor.
Åter till vattenkrånglet som inte bara bestod av trasig pump. Vi vaknade mitt i natten av att det forsade och skvalade vatten. Såg precis när vi kom upp på taket att även grannarna var upp och kollade vad det var! Stängde av huvudkranen ute på gatan och efter en stund slutade översvämningen och vi kunde somna om. På em kunde rörmokaren fixa det tillslut så nu så 🙂
Melita meddelade att de skulle komma imorn, en bokad tid här är ibland plus minus ett par dagar, hehe!

Mitt humör är mitt i allt detta allt annat än på topp (pms-skit!!!!!) kanske hörs på tonläget! Nike är kläng- och gnällspik och mitt tålamod är noll! Hon gnäller särkerligen extra bara för att jag är sur och tvär…smittar varandra!!!
Men man får vara ett monster ibland, eller hur!?
Snart bättre 🙂

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.