SKOLA!!

Har lämnat älskade ungarna på skolan!
Känns…Ja vad ska jag säga!?
Nån sa att här på Malta lär man barnen att simma genom att slänga i dom på djupt vatten och så lär de sig själva. En hel del ironi i det skulle jag tro, men det känns ungefär som att det är det jag har gjort med Iris och Milla idag!

Morgonen hemma gick bra. Frukost, visa innehållet i ryggsäckarna och lunchlådan. Uniformen åkte på och vi begav oss mot skolan. Jag skrev ihop ett brev till lärarna eftersom jag visste att jag inte skulle ha möjlighet att prata med dom idag. Telefonnummer på namnlapparna, liksom en snygg mening ”I only speak swedish”.
Alla nykomlingar trängdes i entrén, några nervösare än andra och jag fick lugna mig tillsammans med några andra mammor som lämnade sina non-maltese or english speaking children!
Iris tur först. Det gick bra tills läraren tog hennes hand och de skulle gå…då höll hon hårt i mig vill jag lova. Men hon släppte och följde snyftande med…BUHUUUUUUUUUUUUU i mammahjärtat!!!
Men snabbt lugna sig och stötta Milla som snart skulle bli uppropad. Gick riktigt bra och hon tog sin lärare i handen och traskade uppför trappan liksom sin storasyster. Glad att jag hade Nike att krama!!!

Kändes ändå bättre än jag vågade hoppas på när jag gick från skolan. Även om det är en TUFF uppgift för de små så var känslan trygga, glada och snälla lärare!!! De kommer att bli väl omhändertagna!
Men en rejäl inskolning hade känts bättre än att bara som nu ”slänga i dom från bryggan och hoppas de simmar”…uöhgggg, snyft!!!

Längtar tills det är dags att åka och hämta mina små hjärtan!!
Nu blir det mys med lilhjärtat och städa upp efter helgens kalasande. Iris hade sitt 7års kalas, bättre avslutning på sommarlovet kunde vi inte haft!

NU är vardagen här på rikigt!
Och det är 32 grader varmt!!

Ha en fin måndag!

Det här inlägget postades i Äventyr, Barn, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till SKOLA!!

Kommentarer inaktiverade.