Blixtar och dunder

Helgen som passerade gick i ovädrens tecken.
Och vilka oväder sen!!
Jag har sett fram emot dom med skräckblandad förtjusning.Som liten (och stor med för den delen) har jag varit livrädd för åskan. Men nu har det mer gått över till något som fascinerar otroligt samtidigt som jag har väldig respekt för det.
Att stå uppe på vårt tak och se blixtar från alla håll, HELA tiden var magiskt! Man känner sig helt plötsligt väldigt liten.
Vi satt där uppe länge i fredags kväll/natt med varsin kall Cisk. Tills det kändes som det kom lite väl nära och började regna. Sen vräkte det ner och blixtrade och dundrade riktigt nära!!

Lördag packade vi med oss lite frukt och begav oss ut på klipporna en bit bort nedanför oss. Om vart annat är de väldigt vassa så att trilla ska man låta bli!! Iris och Milla klarade det fint, men det var lite knixigt för Nike. Men hon kämpade på och vi hade en skön varm molnig förmiddag med några regnstänk. Perfekt trekkingväder 🙂
När det började torna upp sig ute över havet kändes det som det var dags att dra sig mot bilen. Strax efter såg vi första blixten och sen gick det ruskigt fort, på 10 minuter var dett ett rejält oväder en bit ut över havet. Vi stressade därför sista biten. Som tur var drog det sakta utåt så vi slapp bli dyblöta!
Vid bilen stod vi sen och kollade länge på ovädret, mäktigt!!

Söndagens oväder kom när vi var ner till Marsaxxlokk. En fiskeby nere i sydöst. Vi har lovat barnen varsin ny ryggsäck, med Frost-motiv och tänkte att det kanske kunde finnas på marknaden i denna mysiga lilla by. Nu när det inte är såå varmt längre tycker dock hela Malta att denna by och marknad är mysig på söndagar så vi var INTE ensamma och parkering hittade vi långt bort från marknaden. Men på pigga ben traskade vi neråt. Trängde oss bort mot ena änden och hittade några fina ryggor, men inga med Frost så vi tog istället och letade upp en restaurang för lite lunch. Det fanns inga bord ute så vi slog oss ner inne i AC-kylan. Innanför stora glasfönster. Strax efter att vi beställt såg vi hur horisonten visade upp riktigt svarta moln och innan vi alla hade fått vår mat var det framme hos oss. Om jag tyckte det var tråkigt att behöva sitta inne (nu när det inte är för varmt för att sitta ute) så var jag nu otroligt glad över att sitta under tak och bakom vägg!! Det var med rejäla vindbyar som ovädret drog in över den lilla byn. Det smällde och dundrade och folk sprang och saker blåste runt. Restaurangens markis var på väg att dra sin kos. All uppståndelse och folk som kom inrusande till oss gjorde barnen riktigt rädda. Även jag spanade utan att tänka ut en ”flyktväg” om det skulle komma en vild tornado eller massa vatten!? Så funkar jag 😛
Regnet öste verkligen ner och utanför stod ju alla marknadsmänniskor med alla sina saker de säljer. Stackars dom blev ju också helt överrumplade av detta. I två timmar satt vi kvar innan vi vågade oss ut för att ta oss till bilen. Det blixtrade och mullrade och regnade litegrann men med Nike på ryggen småsprang vi hela vägen och klarade oss utan att bli alltför blöta. I bilen som stod på en höjd satt vi sen och kollade på ovädren som fortfarande kretsade runt oss.
På vägen hem såg vi en elstolpe som var knäckt på mitten och på FB såg man bilder från grannstaden Birzebugga av ett stort lastfaryg som halvt slitit sig från kajen och lastcontainrar som vält. Så nog var det krafter allt!!

När vi kom hem hittade vi ett lock till en vattentank på vår terass!? Det visade sig att det kom från grannar två hus bort! Tur att ingen fick det på sig eller att det träffat vårt takfönster!

Nåt har även hänt med ett av våra uttag sen alla oväder. Huvudsäkringen som täcker övervåningen slog ut hela tiden igår och vi kunde lokalisera det till att det var ett uttag…så nu väntar vi inte på rörmokare längre utan elektriker :-S

Idag tvättas det lakan här hemma, eller jag har tvättat men upptäckte att vattnet är avstängt (det är oftast det pga av vägarbeten i närheten) så det är väl bäst att spara resten av tvätten tills det är tillbaka igen.
Mycket är väldigt annorlunda här mot Sverige!!
Liksom vädret…just nu 7/10 är det strålande sol och 26 grader ute! En del saker här skulle jag kunna klara mig utan, men vädret älskar jag och det passar mig som handen i handsken 🙂

Fick med mig detta från min arla morgonmeditation

????du är skaparen i ditt liv du skapar allt genom att du gör det som är sant för dig????

So long!!

Det här inlägget postades i Äventyr, Kreativitet, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.