Här har ni mig äntligen

Nej nu är det VERKLIGEN dags för ett inlägg! Hör från många håll att nu saknar ni mig 😉

Varför denna frånvaro? Lusten att skriva försvann nånstans med skolstarten. Tankarna har varit på annat håll och energin att skriva har inte riktigt räckt till. Vi har inte heller helt fått in vår vardagsrutin så tiden har inte heller räckt till för bloggen.
(Utöver detta har nog ”Sons of Anarchy” bidragit lite till frånvaron…japp vi har blivit serienördar :-p )
Men jag får helt enkelt rycka upp mig lite!!!

Fem veckor har gått sen barnen började skolan. En vecka kvar på engelska kursen. I början ville de bara vara på engelskan men nu har det gått över till att de INTE vill dit. Detta har gjort att morgonarna har varit lite kämpiga med tårar och tandagnissel!
Milla är mer ok, men Iris får en liten klump i magen och den växer under frukosten och väller över lagom till att vi har en kvart kvar tills vi måste åka (och inte alls har tid att mysa och kramas.)
Vet inte helt vad det handlar om, men tror att det mest är avskedet från mig när jag lämnar. Vi har pratat och pratat om det på eftermiddagarna och då är allt bara toppen även om vi försöker locka fram tårar så finns inte ens ett spår av dom kvar. Lämningarna har varit tuffa förr så jag känner mig inte särskilt orolig!

De lär sig mer och mer engelska (och maltesiska) för varje dag. Förstår mycket men pratar mindre.
När vi stannar kvar i lekparken efter skolan busar och leker de med klasskompisar som pratar och pratar med våra töser som i sin tur nickar, pekar och skakar på huvudet 🙂

Skoldagen slutar 14.25 och efter lite bus, lek och mellis är det dags för läxor. Milla har två korta om dagen, typ skriva en sida ”d”, ringa in eller färglägga olika former eller hitta maltesiska ord som börjar på en särskild bokstav.
Iris har mera! Mycket matte och engelska…som hon (vi) får kämpa med hela em. Lite svårt att sitta fokuserad har hon så det gör ju att det tar längre tid plus att Nike inte är jättenöjd under denna tid. Jag behöver ju hjälpa med nästan allt eftersom de inte helt förstår att läsa uppgifterna än. Middagen försöker jag göra så mycket som möjligt på fm så det bara är att slänga in i ugnen.
Vi har att göra helt enkelt 🙂

Men NU har vi mor och far här på besök! Pappa kom oväntat i söndags (han hade ingen större lust att komma till förra boendet, men sen vi visat bilder på nya så kunde han inte låta bli) så förra fredagen fick vi överraskande samtal att det blev en tur till flyget redan på söndagen! Mamma kom i torsdags och nu stannar de till tisdag 🙂
Så nu turistar vi lite igen! Det har varit lugnt på den fronten sen i somras.
Valetta, stranden, Mdina, stormigthav-span och bilturer runt ön!
Vädret har på en vecka gått från 32º och strålande sol till 23º, blåsigt och växlande molnighet! Hösten kom med till Malta från Sverige tror jag! Havet är fortfarande varmt och hoppas temperaturen stannar kvar här ett tag iaf!!
Idag ska vi (tror jag) till Comino. Så nu kan jag inte ligga här i sängen och slöa längre!
Ska försöka få upp lite bilder också!

Ha en underbar helg!!!!

image

Pappa och det vilda havet

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Här har ni mig äntligen

Kommentarer inaktiverade.