Fredagsfeeling!?

Vilken förmiddag denna fredag bjöd på!
Bra morgon med töser som för en gångs skull gjorde nästan allt utan mängder av tjat. Iris hjälpte tom Nike att blir klar medan jag fixade i köket????
Lämningen gick fint tills de klev över tröskeln in i skolan, då jag insåg att jag glömt skicka med vattenflaskorna. Jahapp, hasta hem och hämta (tar ca 5-10min enkel väg beroende på trafik) och så tillbaka till skolan.
Vi hade planerat in vår Lidltur idag. Har vissa favoriter jag alltid handlar där så cirka var tredje vecka åker vi dit och bunkrar.
Goudaost, Grekisk yoghurt på literburk (billig, osötad och god, bara €2,5 jämfört med €4,5 som jag tycker de minst brukar kosta), skinka och toa-/hushållspapper. Detta var vad som stod på listan, men tror ni jag höll mig till den!? Icke då!
Lidl har ibland ruskigt många bra saker och just idag hade de läst mina ”ordning och reda”-tankar och fyllt hyllorna med plastlådor både stora och små, under-säng-förvaring och skrivbordslampor till mycket bra priser. Fick också med mig ett lekkök till Nike som fyller år i februari, perfa!! Hon såg det bara litegrann men jag lyckades lura henne (tror jag) att det bara var en förvaringskartong med reklam på, haha hon nöjde sig med det iaf 😉

Hungriga åkte vi hemåt för en restlunch. Vi hade inte mer än satt oss i bilen då skolan ringer och meddelar att Milla blivit blöt och behövde ombyte (inga extrakläder i skolan här) så jag gasade på mot Bahar. Packade in mat i kylen och en fixade en påse med ombyte. Nike väntade i bilen och när jag kom ut skulle hon prompt in på toaletten. Bara att ta trapporna en gång till (vardagsmotion är det bästa). Både nr ett och två blev det så jag stod där och väntade tålmodigt med en antagligen gråtande Milla i tankarna????

En timma senare satte vi oss äntligen med vår lunch…nu JÄTTE hungriga men tack vare mobilspel höll vi oss sams. Milla fick ombyte och varma kramar och skuttade sen åter mot klassrummet.

En lunch som jag måste tipsa om för den var sååå god. Hittade receptet på vardagsmaten.se

Tomatsoppa med Mozzarella
image

2 tomater
2 vitlöksklyftor
3,25 msk ajvar
1 dl rött vin (valfritt)
2 msk tomatpuré
400 g tomatkross
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl blandade färska kryddor (tog det jag hade hemma, persilja och basilika)
1 krm svartpeppar (nymald)
1 krm salt
1 tsk rapsolja

Tillbehör:
250 g mozzarella

Hacka tomater och vitlök i små bitar. Fräs i olja i en gryta några minuter.
Blanda ner ajvar, tomatpuré, hackade örter, krossade tomater, vatten och ev. vin. Puttra i ca 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med grädde, salt och peppar.
Servera med skivad mozzarella och rostade brödskivor

Jammi!!!!!

Nu ska jag fixa lite fredagsfint här hemma (plocka ner disken iaf 😉 mycket mer hanns inte med denna tänkta fixarfredag).

Det här inlägget postades i Recept, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagsfeeling!?

Kommentarer inaktiverade.