Halsåkommor och första kontakt med Maltas sjukvård!

Ajajaj, så ont man kan ha i halsen 🙁
Milla startade natten till igår, svårt att sova och grät pga halsen. Under dagen igår klagade hon inte särskilt mycket (hon var såklart hemma) men under kvällen liksom idag kom huvudvärk och mer halsont. Även min hals började sakta göra ont och fullt med fina vita prickar visade sig.
Tredje dagen (på en månad) som barnen är frånvarande i skolan krävs ett sjukintyg från läkare här i Malta. Detta enligt skolan (och idag även från läkarkåren) pga att vissa här fortfarande ser skolan som ett valbart alternativ och håller sina små hemma då de tycker de behövs bättre där). Kan förstå att man vill komma åt detta även om jag för vår del tycker det mest känns onödigt och lite jobbigt!
Men nu bor vi ju här och följer såklart detta 🙂
Varken Iris eller Milla har behövt var hemma så länge under hösten så sjukvården har vi inte behövt tagit nån del av. Vad vi hört så ska den vara av hög kvalité både privat och statlig. Men att den privata går lite snabbare. Vi har vissa försäkringar genom J’s jobb som gör att vi nyttjar den privata. Att sätta mig in i allt detta har jag fint skjutit framför mig (så funkar jag) tills det nu alltså blev nödvändigt!
Ååååååh ojojoj så motigt jag satte mig med försäkringspappren och började läsa för att strax tycka att detta minsann inte alls täcker så mycket. Men det var förstås bara min ovilja att sätta mig in i det som gjorde att jag såg allt negativa. Några samtal med make plus försäkringsbolaget kunde jag sedan lyfta luren för min första maltesiska läkarkontakt 🙂
Superkort samtal resulterade i ett inbokat hembesök av denne Dr S som jag fått rekommenderad av erfarna C (miljoners tack för all hjälp vi fått av dig!!!!!)
Han dök upp på utsatt tid och konstaterade snart halsfluss på både mig och Milla. Penicillin och smärtstillande till oss och även hostmedicin till Nike som nyfiket kom hostande och harklande när doktorn undersökte oss. Nu kanske vi alla får sova sött igen 🙂 . I morgon natt iaf, hinner inte till apoteket idag!
Jag är inget jättefan av mediciner (självklart är det bra när det verkligen behövs!!) och kanske att han var lite väl frikostig med att skriva ut saker till oss. Men tänker köra på med detta denna gång iaf… Sen måste jag erkänna att denna glada, bullriga man pratade sååå högt, snabbt och mycket så att jag (och maken) till slut mest bara nickade och log då vi redan frågat VA? ett antal gånger för mycket 😉

Första kontakten med sjukvården som sagt och jag känner mig nöjd. Otroligt smidigt nu när vi vet hur det funkar och skönt att slippa packa in hela högen för att åka till ett Health Center. €20 kostade kalaset och det får vi tillbaka på försäkringen!

Time for bed!!

Det här inlägget postades i Barn, Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Halsåkommor och första kontakt med Maltas sjukvård!

Kommentarer inaktiverade.