Besöka sjukhus i Malta…check!

Uscha mig för halsflussar!! Milla och jag piggnade ganska snabbt på oss så fort antibiotikakuren började bita! Nike blev dock bara sämre och efter en titt i hennes hals konstaterade läkaren att det icke var bakteriellt ännnu utan virus så inget penicilin till henne. Men när hon på lördagen fortfarande hade 39-40 graders feber och sen dessutom fick jätte mycket utslag (ungefär som jätte stora brännässelutslag) skickade läkaren in oss till sjukhuset. Lilla ynkliga Nike ❤ Ringde först försäkringsbolaget som meddelade att allergiska reaktioner inte ingick (morr!!) så vi åkte till Mater Dei, det stora statliga istället för ett privat.
Vi åkte faktiskt hela familjen då det kändes bättre att vara båda vuxna, nybörjare på Maltasjukhus som vi är 😉

Vi registrerade oss vid akutmottagningen (efter att först irrat runt lite, nån hiss avstängd där och brist på skylt här) och de bad oss sitta ner för en första kontroll. Mycket människor i väntrummet så vi anade att vi skulle bli kvar ett tag. Men efter kanske 15 min ropade de upp in oss i ett undersökningsrum. Alla utslag hade såklart försvunnit nu, eller rättare sagt ändrat sig till små små svagt röda prickar över nästan hela kroppen. Men Jesper tog kort på dom hemma så vi kunde visa.
Vi blev efter undersökning förflyttade till barnavdelningen i väntan på barnläkare. Där satt vi och väntade rätt länge, med en Nike som var hyfsat utslagen i famnen nu. Inga problem med andning eller nått men hög feber 🙁 Fick komma in till en toppen läkare som frågade massa, lyssnade, klämde, kände och mätte på lilltösa. Nike fick paracetamol mot febern och sen konstaterade läkaren att det verkade vara en allergisk reaktion men troligen ”bara” pga hög feber länge. Så efter ett urinprov och ytterligare tempkoll efter en halvtimme fick vi åka hem. Kom utslagen tillbaka var det tunga och läppar vi skulle hålla koll på så de inte svullnade.
Mina underbara hjältar Iris och Milla som var såå underbara och bara hängde med utan att klaga trots att den nyinhandlade tacomiddagen inkl glassdessert fick bli uppskjuten. Inget gnäll trots hungrika magar och sen timme…NI ÄR BÄST ????????????
Medan jag och Nike väntade på tempkollen gick de med far sin till sjukhusets restaurang och köpte muffins, hamburgare och panini.
Hela högen kraschade i säng när vi kom hem, Nike med lite nya utslag igen…

Söndag morgon handlades ytterligare mediciner in och redan på kvällen kändes Nike mycket piggare.
Hon hostar dock rejält fortfarande, särskilt på nätterna! Så även om batterierna laddats upp rejält har jag varit lite trött.

Blev lite märklig helg detta. Men det känns riktigt skönt att ha varit på akuten så vi vet hur det funkar också, särskilt då det inte var någon fara med tösabiten! Vi kände oss väldigt väl behandlade. Snabbt, smidigt, fräsch och proffsigt är mina betyg 🙂 Som vanligt lämnar både jag och maken sjukhuset med en känsla av att ”varför jobbar vi inte här”…även om min känsla inte alls var lika stark som förr!

Lite mys hann vi med i helgen ändå.
Jag, Iris och Milla packade lite picknick efter lördag lunch och begav oss till Ghajn Tuffieha. Underbara Ghajn Tuffieha????
På tok för länge sen vi var där. Grönt och fint var det och vi strosade runt lite bland olivträd och kikade på tornet som står bredvid.
Lekte ”Under höken”, ”På händerna upp” och byggde sandslott. Jag gjorde lite sköna yogamoves medan barnen lekte också 🙂
Solen försvann tyvärr samtidigt som vi kom dit, men varsin väst gjorde susen.

Söndagen blev det jag som var hemma med sjuklingen medan de andra drog till National Aquarium och lekplatsen i Bugibba (eller är det Qawra det ligger i kanske, hmm).
Jag och Nike tog en promenad med vagnen så vi fick komma ut lite. Lite stenkastning i havet sen somnade hon och jag slängde upp nosen mot solen en stund, nice!!

Nu har vi redan hunnit till Mittwoch. Kvällens middag Tacopaj är fixad och vi har läst, druckit te, badat plastfigurer och ätit delikat pappersfika a´la Nike (små bitar hushållspapper som blandas läääänge i vatten). Nu leker hon med duplo och jag fick tid med paddan 🙂

Men strax dags för skolhämtning! Läxfri onsdag, skönt tycker vi alla 🙂 Ikväll är det yoga här för mig????

Ha en skön dag!!!

Det här inlägget postades i Barn, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Besöka sjukhus i Malta…check!

 1. Linda skriver:

  Himmel vilket äventyr! Skönt att det inte var något superallvarligt <3

 2. Lisa skriver:

  Men älskade lilla Nike, vilken pärs. Stor krya kram ♥

 3. Louise Hafsten skriver:

  Stackars lilla! Agnes hade också nässelutslag i veckan av förkylning troligtvis. Är jätte hostig På nätterna. Märkligt! Skönt att det gick bra och att ni fick förtroende för vården. Vänta länge får man ju i Sverige också ☺ man tycker så synd om dem när de är sjuka! Krya på sig lilla gumman (som jag antar inne är så liten längre)

 4. Anne skriver:

  Vad skont att allt gick bra. Vintern ar tuff, barnen sjuka ett efter ett annat. Hoppas vi kan ses snart! Kramar till er alla

Kommentarer inaktiverade.