Nationaldag med videodagbok!

Vi har startat ett youtubekonto eller kanal eller vad det nu heter. Där tänkte vi att vi ska filma våra tankar, roliga händelser, tråkiga händelser, fina vyer från resan och stökiga hörn inför flytten. Lite allt möjligt alltså. Tanken är att vi blir ganska privata. Barnen kommer komma in lite då och då men mestadels är det nog herr och fru som tar största plats. ”Fem Svensson” heter vi så det går att söka på oss.

Sveriges nationaldag har vi idag firat med badhusbesök, grillning, King-lek på gatan och tårta med UNO-spel på verandan. Härlig varm dag!!!! Nu har molnen dock tornat upp sig och det smattrar på taket. Åska på g?

Hade tänkt länka till våra funderingar om ”Varför flytta” här men den lyckas vi inte få upp på youtube så det får bli ett senare tillfälle. På klippet där vi på varsin minut ska sammanfatta varför vi flyttar får jag med klimatet och att testa en annan kultur. Se om Sverige är så fantastiskt land så att vi (värmetörstande) helt enkelt får stå ut de lååånga solfattiga dagarna för att få njuta av vårt samhälle. Eller om vi kan få båda delarna nån annanstans! Maken min har ju talets gåva han så han buntade ihop sina ord på ett mycket tjusigare sätt än mig, men det är sånt jag får leva med!

Har nyss fått nys om att det kommer vara vattenmelonsäsong på Malta när vi kommer ner, nice!!! Har väldigt dålig koll på vad som växer på öarna där nere! Skulle behöva läsa på mer om vårt nya hemland. Mycket man skulle behöva göra…

Har fått tillbaka mitt normala huvud igen efter migränen som var seg denna gång. Även i morse hade jag känningar, men badluften gjorde susen, så nu känns det klart igen. Förfärligt obehagligt med den skiten!!! Hoppas verkligen det beror på att jag stressat galet ett tag. Jag ska i fortsättningen passa mig väldigt för att hetsa upp mig för saker jag ändå inte kan styra över.

Läste följande i Malin Berghagens blogg för ett par månader sen:
”Antaganden är en lögn och de skapar kaos i vårt inre. Upplev verkligheten som den är”. Sagt av Malin B’s kloka lilla farbror!

Visst är det klokt! Nåt jag behöver jobba på!!

Liksom detta som kommer från en av Chopra-meditationerna:
”När jag släpper behovet av att planera mitt liv, kommer universum med rikligt av allt det goda till mig”…men här blev det säkerligen lite för flummigt för några!

Med det säger jag tack för idag!

Det här inlägget postades i Uncategorized, Vardag. Bokmärk permalänken.