Grubbleri

Vet inte riktigt om vi trivs där vi bor eller ej!?
Det har börjat kännas som hemma, det är gott om plats och vi har en skön uteplats som vi sakta fyller upp med matplats (och tvätt 😉 ), garage precis under lägenheten, ganska mitt på ön så det är aldrig mer än två mil till nåt.
MEN det är dåligt med lekparker eller annat kul på gångavstånd, vilket innebär att jag och barnen måste ta bil/buss så fort vi ska göra nåt efter skolan.
Det är ”långt” från havet, närmaste stället är mitt i stan så ingen lyckokänsla som det ger att sitta på en sten och spana ut över öppet hav.
Vi har knappt sett ett enda barn i närheten vilket gör det svårt för barnen att lära känna nån som de kan öva engelska med.
I vårt hus bor mest högljudda fotbollsgalna italienare som ständigt kollar på fotboll på tv och vrålar varannan minut och när de inte gör de lyssnar de på samma låt om och om…och OM igen.
Det byggs runt oss så allt är täckt av beiget damm.
För att fortsätta har vi för lite bänkyta i köket och ett lite väl vitt och sterilt hem.

Uj en sådan klagosång! Nog nu!!
Vi har åkt runt i många områden för att känna av dom och kollat med andra som bor på ön och har kommit fram till att Swieqi/Pembroke nog är mer vår plats i Malta. Här har vi en populär skola (vet dock inget om skolan i B’kara så dem kanske är toppen), fler lekparker inom gångavstånd liksom havet. Inga sandstränder som i norr, men en liten och sen klippor. Nära till Jespers jobb.

Så varför inte bara flytta?
Vårt kontrakt här löper ut först i januari och bryter vi det innan förlorar vi depositinen på €750. Men vill vi flytta så vill vi helst göra det innan skolstart. Just nu finns inga lediga lägenheter men enligt en mäklarkontakt borde det dyka upp nåt bra under hösten!!
Så frågan är ska vi fixa, piffa och köpa på oss saker som kan göra att vi trivs i denna lägenhet eller ska vi stå ut (så illa är det inte alls!) tills det dyker upp nåt bra, förhoppningsvis innan skolstart?
Hur som helst kom vi idag fram till att vi vill trivas och njuta under tiden så vi åkte och köpte oss utemöbler så vi kan spendera heta dagar med pyssel i skuggan 🙂
Känns super 🙂

Svamligt inlägg…är trött och ger upp för idag nu!!
Upp och yoga i morgon bitti är planen????

So long!

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Grubbleri

Kommentarer inaktiverade.