Nu gick dagarna fort!!

Dagarna rullar på. Bloggen har visst varit tyst i flera dagar!? Ledsen för det!

Vi badar, utforskar (så mycket det går i värmen), lär känna människor och områden. Drygt två veckar kvar på Jespers semester och ca 1,5 månad tills töserna startar skolan. Så riktiga vardagen dröjer ett tag till. Men nån slag vardag med rutiner blir det nog redan när J börjar jobba.

På måndag ska vi till barnens skola och kolla läget. Känns lite läskigt hela skolbiten måste jag säga. Det kommer gå bra men den är en ny sak som vi inte kan eller vet hur den funkar så ja, nervöst helt enkelt!!
Vi kommer antagligen inte få vara med in nånting när de startar utan tack och bock vid portarna. Många andra har klarat det så det ska väl vi också 🙂

Igår kväll var vi först till stranden och åkte sen in till Mgarr för middag. Hade hört talas om en restaurang där som skulle ha öns godaste kanin. Vi har ännu inte vågat prova på denna nationalrätt så nu var det dags. Vi kom dit för tidigt så vi satte oss på en parkbänk på andra sidan gatan och väntade. I stort sett mot kyrkväggen satt vi och denna stora fina kyrka började helt plötsligt ringa i klockorna. Och vad de ringde sen!! En halvtimma minst höll de på och inte bara ding dong utan här var det dingelidong ding ding ding dong ding dong dingelindong!! Nike höll för öronen men jag tyckte nästan det blev som meditation.

Det är nåt magiskt med denna stad. Både jag och maken känner i hela kroppen när vi är där! Om det är nåt vi byggt upp eller att det är magkänslan som talar, det är frågan det!?
Mycket historia här (som i hela Malta) Bla finns här Skorba temples som är ett av världens äldsta fristående monument.
Mgarr, denna lilla lantliga stad, ligger ganska långt norrut och därmed också långt från J´s jobb och de allra flesta jobbmöjligheter. Men det tål att funderas på!! Långt här är inte direkt som långt i Sverige men restiden skulle såklart bli längre än om vi bor där vi bor!

Strax före sju satt vi kring ett bord inne på Ta´L-Ingliz. En liten mysig restaurang med trevlig personal. Bra priser och det serverades lite tilltugg innan maten, bröd till maten och vattenmelon och jordnötter (sådana där hela med skal) efter maten. Så gör en bra restaurang tycker vi 🙂
Vitlöksstekt kanin, poacherad lax och kycklingbröst i grädd/champinjonsås. Gott var det, inte högsta betyg, men tillsammans med servicen och mysfaktor får den högt betyg och vi tar nog med mor dit nästa vecka tänkte vi. Kanin smakade för övrigt som ett mellanting mellan kyckling och fläskkött. Pilligt ätande inte riktigt min grehjj!
Pratade lite med ett maltes/kanadensiskt par som satt bredvid oss. De hade bott här i 25 år. Han såg ungefär ut som Robert De Niro, haha 🙂

Idag har vi hållit oss inne undan värmen och barnen har poolat sig lite också. Det är inte många dagar vi INTE gjort nåt (kanske ingen faktiskt!? Vi som så gärna är hemma 😉 ) så det har varit skönt att bara vara. Ska dock iväg här om en timma, då vi ska få känna på staden Swieqi med en annan svensk familj, ännu ett intressant område!

Som jag skrev ovan, kommer mamma hit i morgon. Hon ska stanna en vecka, så nu ska vi visa henne vårt nya land. Det ska bli varmare så vi får utnyttja de sköna kvällarna!

Har lärt oss ett nytt maltesiskt ord poopa (stavning?) = docka, hehe!
På återseende!!
????

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu gick dagarna fort!!

Kommentarer inaktiverade.