7/7-14 Vi lämnar Sverige

Så har vi lämnat Sverige!
Det pirrade såååå i magen när vi betalade broavgiften. På vägen uppför ut mot Öresundsbron kändes det lite (inte alls i närheten men ändå lite) som när ett flygpan taxar ut mot startbanan.
Herrejösses vad är det vi ger oss in på!!??

Vägen mellan Göteborg och Malmö gick otroligt smidigt. Vi startade strax för åtta, barnen hade varsin lite frukostlåda vid sin bilstol och de satte igång att mumsa i sig. Även vi vuxna hade såklart kaffe och smörgås. Ca 2,5h senare utan stopp och ännu ingen film kollad var vi i Malmö. Irrade lite efter en rastplats som skulle vara fin, men det slutade med att vi stod på Öresundsbrons Kundtjänstparkering och åt våra pannkissar 🙂

Vi tog där beslutet att helt strunta i färjor idag och istället åka landvägen via Fyn och Jylland och så Tyskland. Nike har nämligen några koppor i hårbotten som är vätskefyllda!? Kanske fånigt av oss, jag vet inte, men jag vill inte orsaka att en hel (eller liten del av) färja blir smittad pga oss!! Jag hade inte tyckt det käbnts helt ok om jag mötte en familj där två (iaf ett) av barnen hade vattkoppor som smittade…så det fick helt enkelt bli en annan rutt idag!

Nu lämnar vi snart Fyn, nerverna har lugnats i takt med att milen avverkats. Vi planerar ett liter brejk strax, missade just en rastplats som snarare såg ut som en byggarbetsplats…ingen lycka med dom idag!

Barnen börjar efter 7h på väg tycka att det blir lite jobbigt i benen (liksom jag)

Men NU lyckades vi hitta en rastplats, wiihiiieee!

So long!

Det här inlägget postades i Äventyr, Resan ner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.