Ghadira bay

image

Här står vi och hänger utanför vår dörr 🙂
Jag, Iris och Milla var på bilden på väg till marknad här i Birkirkara. Kyrkan därr marknaden är ligger bara ett par hundra meter från oss fågelvägen, men vi fick gå en kilometer för att komma dit, inte långt men ändå tillräckligt för att vi skulle dricka upp vårt vatten i värmen.
image
Vi gick i fina smala gränder. Tjejerna tycker om när vi delar upp oss lite ibland och de får rå om mor sin utan att Nike lägger beslag på mig! Ett par skor till Milla och bandanas till alla tre töser så de ej bränner sig i hårbottnen.

image image
Dessa invigde vi direkt när vi strax innan lunch begav oss norrut mot Ghadira bay eller Mellieha bay som den också heter. Härlig långgrund strand, men mer folk än Ghajn Tuffieha. Kul att testa nån annan och denna var en av de stränder som var ok idag enligt Malta Weather site´s ”safe to swim” -map. Eftersom det är en så liten ö är det i stort sett alltid någon som är ok i närheten även om det är hård vind, på norra eller södra sidan.
Vi hade med pastasallad och massa melon. Underbar dag och vi var hemma först vi 18. Barnen slappade vid tv´n som funkar igen, wihiie medan vi lagade mat. Ugnsbakad potatis och stekt korv. Så gott med ett potatisbrejk bland all pasta. Tror inte vi ätit potatis (bortsett från pommes) sen Sverige! Nike som somnade i bilen från stranden vägrade vakna och fortsatte sova här inne. Antog att det skulle bli omöjligt att natta henne på kvällen sen, men icke! Kalle och chokladfabriken visades på tellien så det blev fredagsmyset för oss idag. Tycker nog att det varit mys mest hela dagen men ändå 😉

Det går tyvärr trögt i jobbsökandet. Men snart ska det nog bli nåt riktigt bra!! Är inte orolig!

Jag har kommit igång med lite yoga igen nu när vi gjort oss hemmastadda. Kör en sväng varje morgon, solhälsningar och oftast ett youtube pass. Sadie Nardini gillas 🙂 Önskar jag kunde göra det på uteplatsen, det är nåt visst att yoga ute men nu håller byggubbarna på att putsa fasaden på nybyggda huset mitt emot och jag har faktiskt ingen lust att vara där ute yogandes med de gloende på mig. Får bli inne så länge och hoppas de är klara snart!

I morgon eftermiddag är det dags att träffa fler svenskarrr. Vi ska åka till vattenlandet Splash&Fun men två eller tre andra familjer. Ska bli kul! Vi ses först kl 15. De har ändå öppet till 21 så vi hinner och skönt att slippa de starkaste soltimmarna. Vågar knappt säga det men vi har inte bränt oss nånting! Jesper lite den dagen han seglade till Comino men annars bättrar vi bara på bruna brännan. Skönt att inte ha stressen över att hinna bli brun.

Nu tar jag natt tillsammans med fyrverkerierna som är igång igen!!
Kramis på er????

Det här inlägget postades i Barn, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.