Mygg med mera!

Några ord om de maltesiska myggen.
Det verkar finnas två sorter, dels en ganska liten variant som påminner om våra svenska. Sedan finns en större läskig sak som jag tror är Tigermyggor.
Det är inte särskilt många, inte alls som i Sverige där man kan irritera ihjäl sig på surr och stick ibland. Men de som är ÄR helt galna!!
Det går knappast att slå dom snabba rackarna, när man väl är igång och jagar en gömmer den sig snabbt bakom en gardin eller uppe på ett skåp eller liknande och är den inom räckhåll swischar den snabbt ut mellan händerna. På natten hör jag en komma surrande, väntar på att den ska sätta sig och då kunna slå men inte heller det hinner jag med!?
Nu ska jag visserligen inte klaga för även om de sticker mig får jag inga kliande bett och väldigt få bryr sig ens om mig. Men restan av min familj får hiskeligt många, särskilt stackars Nike. I början vädrade vi för glatta livet men det har vi fått dra ner på på kvällarna. Myggnät har vi fixat till fönstren i två rum och badrum men i de andra är det bara dörrar och dit har vi inte lyckats hitta några nät ännu (har väl egentligen inte ens letat).
Jag vet att det finns sprayer och andra läskiga medel men är lite skeptisk mot att sova i ett rum där jag nyss sprayat ut nåt som med minsta lilla gnutta tar kål på annat levande!!
Vi får nog helt enkelt ge oss ut på myggdörrsjakt!

image
The Asian Tiger mosquito. ”We are being bitten day and night. I am not even wearing skirts because my legs are all blotchy and swollen from the bites and yet I’m being bitten even through my trousers”, kommentar i artikel ang. myggen på timesofmalta.com

Annars då, vad fyller vi dagarna med?
Igår blev det ett besök Splash&Fun igen. En halvdag där (ingång efter kl 3) kostar oss €44. Inget vi kommer göra varje vecka direkt. Ett besök på Djupadalsbadet (som visserligen är myyyycket mindre) kostade oss, hela familjen, tack vare mitt klippkort från friskvårdsbidrag ca 100 kr. Men det är ett kul utflyktsmål då och då. Sist vi var där åt vi middag innan vi åkte hem men denna gång beslutade vi oss för att vi för mindre summa skulle få godare mat från Chinese Take away i Birkirkara.
En skön men mindre lugn middag pga vår byggarbetsplats fick vi på uteplatsen. De jobbade ända till kl nio!!! Gott var det ändå och Nikes kommentar ”det här är myyyysigt” värmde i hjärtat❤

I söndags var vi på Malta National Aquarium. Det var riktigt bra faktiskt. Massa roliga fiskar, hajar, sköldpaddor, krabbor, mm. Även det kostar en slant så inget man gör ofta, men nu njuter vi av sista semesterveckan och då lyxas det 😉
imageimage

imageimage
Ingen blixt fick användas där nere så bilderna är tyvärr ännu sämre kvalitet än vanligt.

imageimage
Efter besöket slog vi till med en stooor fika med bakelser och Cappucino, nom nom!!

Sen har vi förstås fått lite mer strandhäng, kan man få för mycket av den varan om man heter fam Svensson tro?? Antagligen, men inte än 🙂
imageimage
Iris och jag hade en riktig mysstund underparasollet med korsordslösning!

Vi har tagit kontakt med mäklare nu ang en flytt, men det är INTE lätt tydligen 🙁 Vi som trodde att det skulle vara så enkelt särskilt om vi letar oss ut mot vischan. Men det börjar tydligen bli populärt med lugnet här också! Vi får se vad som händer och sker!

Nu ska här bli tonfisksallad till lunch!

Ha en underbar dag!!

Det här inlägget postades i Uncategorized, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.