Massa Millas Mumsiga och 2hand fynd

I morgon är det Open Day på Malta Horse Sanctuary. Vi ska vara med och sälja lite hembakat. Millas Mumsiga stod på baklistan inför detta och barnen ville gärna vara med och baka. Men dagen gick åt till att besöka Paws 4 a cause’s second handbutik och bildvisning. Så nu i kväll har jag ensam slängt ihop sissådär 80 (eller 75 iaf…några måste ju smakas) MM’s 🙂
Som tur är är de väldigt enkla och snabba att göra och framförallt
mmmmumsiga!

Maken vaknade hyfsat under isen efter gårdagens kontorsmiddag med efterföljande re-opening party (tror jag det var). Sovmorgon fick han och under tiden gjorde jag scones och barnen pysslade. Iris (och jag) har nu lärt sig luftmaskorna i virkningen iaf, kan jag hälsa mamma 🙂
Några koppar kaffe senare var J i alla fall med på noterna igen och vi deog iväg för att fynda andra hand. Butiken var miniliten och innan jag fick klart för mig att vi var i boutiqen och icke warehouset blev jag ganska besviken. Bilderna på facbook visade ju nåt helt annat!? Hittade några kuddfodral, en lampa och en guldig och glittrig (!?) handväska till mig. Barnen hade med lite fickpengar och köpte nalle, anteckningsbok, smycken mm. Får bli en sväng till den stora affären en annan dag!

Hemma igen kopplade vi in bildhårddisken och drog igång bildvisning med start 2007. Oj oj oj vilken höjdarstund. Såå många bilder och videoklipp vi har!!! Tittade på förlossningar, nyfödingar, födrlsedagar, just-lärt-sig-gå filmer och semesterminnen. Många skratt och lite tårar blev det!

Millas Mumsiga
100 g smör
1 dl socker
4 msk ljus sirap
2 msk kakao
4,5 dl Cornflakes

Smält smör i en kastrull. Rör ner socker, sirap och kakao. Låt koka försiktigt någon minut.
Ta bort från värmen och tillsätt cornflakes. Rör så alla flakes blir chokladiga.
Klicka ut smeten i formar och ställ kallt.

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.