Yummy chokladkaka mitt i snöiga februari!

Oj vilken vinter det är!! Snön bara fortsätter att falla. Tror det kommit närmare en halvmeter nu totalt, det är plusgrader idag dock så det sjunker ihop litegrann. Tror första snön (bortsett från några kortare stunder i december) kom när bilden nedan togs 190109 och sen har det bara fyllts på mer och mer. Vi kom fram till häromdagen att när snö har legat i nästan en hel månad måste det ju klassas som en snörik vinter. Det är magiskt vackert! Men igår när jag tog sista vedklamparna i ena vedhögen och fick se gräs komma fram under (visserligen brunt) kunde jag inte låta bli att se lite fram emot barmark…

Solig snöig dag i början av januari!

 

Men med denna påfyllning av snön så tar det förstås lite tid tills dess och det är ju bara februari så ingen idé att längta ännu. Helgen som var var det ganska hård nordvästlig vind och den tillsammans med snöfallet är en tuff kombination för vår lilla väg upp mot gården.  Att sedan plogar´n var bortrest gjorde oss helt insnöade. Barnen var så snällt tvungna att hoppa över karaten. Turligt nog kontrollerade vi hela vägen innan vi testade köra och inte bara närmast oss. Första biten hade vi nog kunnat köra nämligen, men sista halvan var helt igendrivet…

It used to be a road here…

Besvikna miner på barnen när de insåg att de ej fick träna, men desto gladare när vi kom ut till dikena vid den lite större grusvägen. De var så tvärfulla av snö att jag trampade ner ända till låren. Super bra att ha som höjdhoppsmatta tyckte töserna 😉 Även Holi gillade det. Men hon ser ju så galet rolig ut när hon försöker ta sig fram i snö som är djupare än hon är hög, haha! En närmare presentation av vår vovve kommer så småningom.

Hyfsade kontraster i februari (facebook minnen kommer upp och påminner)

Malta vs. Sverige          Strand vs. Snö          Grönt vs. Vitt          Barn vs. Hund

   

 

    

 

Nu till något helt annat. Med en mage som bråkat under många år har jag nästintill uteslutit gluten (bland en del annat!?) i min kost. Något jag däremot inte har uteslutit är allt gott jag älskar!! Som till exempel goda nybakade chokladkakor, nom nom! Tänkte tipsa om en som är super simpel både glutenfri eller ej! Gjorde den igår men glömde ta nån bild och nix det är inget kvar, hehe! Här kommer receptet i alla fall.

Enjoy!!

Glutenfri chokladkaka

2 ägg
2,5 dl rårörsocker eller 1,5 dl kokossocker och 1 dl dadelsirap eller annan valfri sötning
150 g smält smör
3 dl mjöl (jag tog 1 dl havremjöl, 0,5 dl vardera av durra-, mandel-, ris- och majsmjöl)
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (eller mindre mängd rent vaniljpulver)
1,5 dl kokande vatten (ev mindre om ”blöt” sötning)

Rör  ihop socker och ägg. Tillsätt det smälta smöret. Blanda noggrannt samman de torra ingredienserna och häll sedan i äggsmeten. Rör tills smeten är väl blandad. Häll i form och grädda i ca 35 min i 150-175 grader (beroende på din ugn). Jag tar ut då smeten ”stannat”.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.