Vattkoppor ggr 2

Så fick även älskade Milla vattkopporna. En prick på kinden och ett par på magen igår, gjorde att vi hade våra aningar ovh förhoppningar. I morse var så dessa vätskefyllda och tvivlen var borta. Hon har varit lite off idag men annars har det inte märkts mycket mer än det ökande antalet koppor. Tills nu i kväll då ögonen blev blanka och skruttungen somnade i soffan medan resten av oss åt jordgubbar och glass. När vi bar ner henne till sängen var hon rejält varm och lite alvedon hjälper förhoppningsvis nattsömnen.
Nikes dag har varit en av de mindre roliga i hennes tvååriga liv. Ruskigt prickig och förståligt nog väldigt gnällig. Massvis av koppor i ansiktet, i ögonen, öronen, näsan…stackars liten. Hon ser ut som i boken Den vilda bebin när han blev sjuk, prickig och krympte på kudden. ett långt bad, kylbalsam, potatismjöl och frisk luft har lindrat lite grann. På kvällen fick hon ont i huvudet och alvedon åkte fram igen. Hon har i stort sett bara ätit isglass och druckit mjölk, men det är ju alltid nåt.
Ungefär samtidigt som Milla slocknade på soffan fick Nike energi och följde med lilla J upp på hennes rum. Där lekte de sen jätte länge.
Hoppas att denna dag var den jobbigaste för Nike. Milla kan nog vara rätt hängig i morgon skulle jag tro.

Visst är det helt klart dålig timing på dessa koppor, men nu är det så och istället är jag jätte glad att både Milla och Nike fick samtidigt. Om några dagar har vi gjort vårt vattkoppsrace!

Så vad händer med våra planer?
Vår plan var Liseberg idag och i morgon bitti skulle vi åka till Puttgarden.
Liseberg fick vi hoppa över men annars höll vi oss faktiskt till denna plan nästan hela dagen eftersom hotellet i Puttgarden som vi bokat inte kunde avbokas idag (skulle gjort det senast midnatt igår) och det kändes surt att kasta bort 200 Euro. Vi ringde dock försäkringsbolaget och kollade om vi kunde få ersättning därifrån. De upplyste oss snällt att så ej var fallet och att vi dessutom kunde få problem på färjan Rødby-Puttgarden när vi har vattkoppor. De trodde att de ej skulle släppa på oss. Jag har inte haft en endaste tanke på det. Har klurat på hur vi ska göra på hotellen, men färjan icke!? Vågade knappt vara i lekparken eftersom vi kunde smitta, var dock knappt några andra där och inte sjutton vill jag att vi ska vara de som smittar en nedsatt person på båten som sen blir supersjuk!
Planen styrdes om och när sen både Nike och Milla är hängiga beslutade vi oss för att skjuta upp resan minst en dag till. Vi kunde inte avboka Puttgarden hotellet men däremot kunde vi boka om det, så kanske kör vi samma rutt med start söndag alt måndag eller så blir det bara brokörning via Öresund och Stora Bält.
vi är flexibla, det vet vi så detta ordnar sig 🙂

Jag är så makalöst trött och sitter nu och nickar till mellan varven, resten av huset sover redan, tror jag får spara bilduppdateringen tills i morgon.

God natt!

Det här inlägget postades i Äventyr, Resan ner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.