All by myself…

…dvs gräsänkling. Barnen är hemma men de sover så nu är det tyst och lugnt runt mig. Lite skönt, men maken är hjärtligt välkommen hem nu!

Milla blev så hiskeligt trött igår kväll så jag började ana oråd efter ett tag. Mycket riktigt kom hon fram när jag diskade, blek och med tårarna sprutade. Sen var det inget tvivel om att vi hade magstrul i huset!! Precis som Iris blev det bara en gång och lite. Sen inget mer! Skumt men jag är glad för det!!
Vi bäddade ner oss hela högen i vårt sovrum och bortsett från några grymtningar och uppvak på Nike så sov vi rätt bra!

Dagen rullade på och på eftermiddagen då alla ätit och behållt maten utan knip eller tröttisar begav vi oss ut en sväng med nygjorda chokladbollar i matsäcken. En tur till lekparken blev det och barnen hade fullt med energi. Jag var däremot jätte trött och inte jätte rolig mor. Men de hade kul ändå!

Så här i efterhand kanske inte det kändes helt smart att göra chokladbollar dagen efter knas med magarna. Vare sigmed tanke på små känsliga magar eller smittorisk, men det är inte alltid man tänker på sånt!?

Jag som hade tänk skriva långt inlägg sitter här och blinkar med ögonen och kommer inte på nåt. Jo förresten, jag ångrar stort att jag inte tog med min gamla bruna (eller vilken färg är den egentligen Lisa??) köksassist!!! Velade in i det sista men beslutade att bilen var FULL och att jag minsann kan baka utan. Ja, visst går väl det, men bläää vad jobbigt!!!
Idag har jag i alla fall försökt mig påatt göra knådfria havrebröd! Gräddas i ugnen nu så resultatet kommer (om den blev bra;-) )

Jag har också läst ett tips om att ställa klockan 10 min morgon och kväll där jag bara plockar, plockar, plockar (orkar inte hålla på att halvstäda konstant hela dagen utan ska försöka få in nån rutin) och jisses vad mycket man hinner på 10 minuter. Jag kommer ju ha hur fint som helst här hmma i fortsättningen 😉

Lite av dagen i bilder

image image
Bästa diskhjälpen!!

image
Iris och Milla satt länge ute på balkongen och räknade bilar i olika färger. Tio olika färger skrev de ner både på svenska och engelska och drog ett sträck varje gång en passerade. Vita bilar dominerade stort!

imageimage
PlusPlus är en favorit hos alla tre töser, som dyker upp titt som tätt på bordet

image image
Mmmmmmmmmm!

image
Min knådfria deg, innehållande bla. havregryn och linfrön. Spännande!!

Sov sött alla rara????

Uppdaterar direkt:
image
Alldeles galet gott blev det med smör, ost och honung tillsammans med en kopp grönt/ingefärste. SAKNAT hembakat bröd!!!

Knådfritt havrebröd för oss lata/redskapslösa
1 pkt jäst
8 dl 37 gradigt vatten
1 msk honung
4 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl linfrön
1,5 liter vetemjöl

Lös upp jästen i det ljumna vattnet och rör sedan ihop alla ingredienser (ingen knådning behövs alltså). Fördela i två avlånga brödformar och låt jäsa under duk i 90 minuter. Stjälp upp på plåt med bakplåtspapper. Grädda i fem minuter i 250 grader och sänk sedan temperaturen till 175 och grädda ytterligare 25-30 min. Låt bröden svalna på galler.

Jag har inte hunnit köpa några formar så mina blev lite mer som en komocka 😉 Jag hittade receptet på denna blogg.

Nu natt!!!

Det här inlägget postades i Barn, Recept, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.