Två dagar avklarade

…och det går väl sådär!
När jag hämtade tjejerna i måndags var det två rödgråtna älsklingar. Kramkalas hade vi och sen var mamman lika rödgråten hon. Vad var det som var jobbigast? ”att vi inte får vara med dig mamma”, uuuhuubuhuuu!
Kort stund senare var de som vanligt, skrattade sjöng och visade stolt upp allt de hade med sig i väskorna!
Skolan insåg att de behöver gå en engelskakurs som vi trodde att de redan skulle ha gått, men det blev tydligen inte så! Men nu så…så idag tisdag skulle de efter en timma på skolan åka buss tlllsammans med resten av de icke-engelsktalande barnen till en annan skola för enbart engelska undervisning. Så kommer de nu göra i sex veckor.
Efter dagens lämning var jag strax rödgråten och Nike fick många långa kramar. Minuterna räknades innan det var dags för hämtning.
Milla kom ut först och var mycket lugnare än igår. ”Jag har varit lite ledsen men inte som igår” och Iris hade knappt varit något ledsen. De hade ju varit tillsammans hela engelska kursen och bussresan, men när de sedan skiljdes på skolan igen blev det tufft igen.
En väldig lättnad vill jag lova att se dom komma ut idag jämfört med igår.
Hemma blev det lite läxläsning för Iris, Milla var så avundsjuk att hon inte hade nån och Iris frågade om hon fick göra fler sidor än den hon skulle 🙂 Nu kändes allt väldigt bra!!

Men när kvällen började närma sig och mina slagna hjältar badat i poolen, busat och ätit kom tröttheten i kapp liksom lite ny oro för morgondagen.
Vi har klarat av tunga dagis/skolperioder förut och jag tror så även om detta men helt kul känns det just nu icke!!!

Nog är det tufft även för oss päron (även om det inte är som för tjejerna såklart) och det visade sig igår då en tung migrän kom som ett brev på posten när kvällen nalkades 🙁

Tjejerna kan förresten nu på engelska sjunga ”huvud, axlar, knä och tå”, Iris räknar med lite hjälp till 100, Milla till 20, i stort sett alla ”vanliga djur” och färger, några enklare fraser, och en himla massa ord: shower, pancake, tired, hungry, toilet, milk, bread, butter, cheese, backpack, I, you, me, come, teeth, mm.
Jag säger det mesta dubbelt här hemma english first sen svenska.

Säger godnatt här tror jag!
Nya tag i morgon 🙂

Det här inlägget postades i Barn, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Två dagar avklarade

Kommentarer inaktiverade.